Tuesday 19th June 2018,
Turkije, Turks en Turkse films op TurkseFilm.NL

Dit is het verhaal van Eus. Özcan Akyol

admin 14 november 2012 Nieuws Reacties uitgeschakeld voor Dit is het verhaal van Eus. Özcan Akyol
Dit is het verhaal van Eus. Özcan Akyol

Na talloze goedbedoelde pogingen om een normaal leven te leiden en evenzoveel mislukkingen is dat de enige conclusie die Eus, een Turkse tiener uit het oosten van het land, kan trekken. Op zoek naar afleiding verzandt hij in drankmisbruik en hobbyseks. Door zijn bijtende cynisme trekt hij overal de aandacht, maar of hij nu tussen familie, vrienden of wildvreemden is: Eus is nergens thuis.

Hij leeft constant op gespannen voet met zijn norse vader, raakt bevriend met kampers, komt terecht in een gevalletje eerwraak en trekt op strooptocht door Europa.

In volle vaart en doorspekt met galgenhumor beschrijft Özcan Akyol het leven van een jongen die zich op een onorthodoxe manier probeert te ontworstelen aan het lot van randfiguur. Dit is geen roman over multiculturalisme, geen successtory van een arme sloeber die zich opwerkt tot invloedrijke ondernemer of het sentimentele relaas van een crimineel die weer op het rechte pad komt. Dit is het verhaal van Eus. Özcan Akyol (Deventer, 1984) studeerde journalistiek en Nederlands. Hij ontwikkelde zich van straatschoffie tot een ware literaire belofte.

 

Jekunt nu meedoen aan de win actie en kans maken op het boek dat al in 2 weken een bestseller is geworden.

 

Zie op de Turkse forum hababam.nl hoe je kans maakt op het boek.

Like this Article? Share it!

About The Author