Saturday 23rd June 2018,
Turkije, Turks en Turkse films op TurkseFilm.NL

Specialisten hebben Arabische tv onderzocht op naaktheid

admin 18 oktober 2012 Nieuws Reacties uitgeschakeld voor Specialisten hebben Arabische tv onderzocht op naaktheid
Specialisten hebben Arabische tv onderzocht op naaktheid

De onderzoekers hebben het onderzoek uitgevoerd na veel klachten over toenemende naaktheid en seksuele insinuaties. Zij beschreven de series die momenteel te zien zijn als een monster dat het publiek verslindt. Dit omdat het grootste deel van de Arabische programma’s op een vernederende manier de spot drijft met mensen. In de Ramadan ging er in Marokko een golf van protest over slechte televisie maar vooral over schaamteloze series met veel naakt en seksuele opmerkingen.
Toen telden de onderzoekers 1806 scenes met daarin seksuele uitdrukkingen. Ook telden zij 428 stukjes met kusjes en 144 met het gebruik van drugs en het nuttigen van alcohol. Veel Marokkanen vinden dit niet passen bij de islamitische identiteit van Marokko en al helemaal niet tijdens de Ramadan. De resultaten zijn in het tijdschrift Albayyina gepubliceerd om mensen een inzicht te geven over de ‘verloedering van de Arabische televisie’.
Zo werden in de Ramadan 61 kanalen onderzocht. Zo waren 62 Egyptische series te zien, 35 Syrische, 26 uit de Golf en 4 Libanese. Uit de Maghreb landen waren ‘slechts’ 22 series te zien. Het gaat inmiddels zo ver dat er mensen overlijden en scheiden door de verslaving aan bijvoorbeeld Turkse en Mexicaanse series.

Like this Article? Share it!

About The Author