Saturday 23rd June 2018,
Turkije, Turks en Turkse films op TurkseFilm.NL

Turken achter de dijken

admin 11 november 2012 Nieuws Reacties uitgeschakeld voor Turken achter de dijken
Turken achter de dijken

Een fototentoonstelling in het kader van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije

 

Op 12 november 2012 start in het prachtige gebouw van De Haagse Hogeschool de fototentoonstelling “Turken achter de dijken” van de fotografe Ozden Karababa. In een reeks van portretten geeft zij een beeld van Turkse Nederlanders. Het is een mix van bekende en onbekende mensen, verdeeld over drie groepen,  tweede generatie, zakenmensen en gemengde koppels.  De modellen zijn gefotografeerd  met attributen die refereren aan de clichébeelden die  bestaan over Nederland en over Turkije.

Karababa woont sinds vijf jaar in Nederland en verbaasde zich over de clichébeelden die in een brede kring van de Nederlandse bevolking over Turken bestaan.  De discussie over migratie en integratie  neigt ertoe zich te concentreren op mislukkingen. Je zou kunnen vergeten dat de integratie van veel nieuwe Nederlanders geruisloos en gestaag verloopt.

Aan deze groep mensen is deze tentoonstelling gewijd. In een reeks van 21 prikkelende portretten wordt een beeld geschetst  van succesvolle Turkse Nederlanders die elk op hun eigen wijze een bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving. De foto’s waarin door middel van attributen op lichtvoetige wijze wordt gespeeld met Nederlandse en Turkse stereotypen, gaan vergezeld van korte interviews met de geportretteerden. Hierin vertellen ze over hun leven, liefde, werk en verhouding tot beide landen.
Je bent van harte welkom om deze tentoonstelling te komen bekijken en te genieten van een Turks-Hollandse sfeer op donderdag 15 november om 18:00 uur – De Haagse Hogeschool – Johanna Westerdijkplein 75 – Den Haag (bij binnenkomst – direct linksaf voor het kantoor van ACKU)

 

Like this Article? Share it!

About The Author