maandag, mei 20, 2019
Turkije, Turks en Turkse films op TurkseFilm.NL

Turkse film Winter Sleep wint Gouden Palm

admin 24 mei 2014 Turkse film Reacties uitgeschakeld voor Turkse film Winter Sleep wint Gouden Palm

De Turkse film Winter Sleep van regisseur Nuri Bilge Ceylan heeft zaterdagavond de Gouden Palm voor beste film gewonnen.
Het is de hoofdprijs van het filmfestival in Cannes en de derde prijs die Ceylan in Cannes in de wacht sleept. In eerdere jaren won hij al prijzen voor Uzak, Three monkeys en Once Upon a Time in Anatolia.

Ceylan is de tweede Turk die ooit een Gouden Palm wint. Yilmaz Guney won in 1982 al met zijn film Serif Goren’s Way. Winters Sleep gaat over een familie die een hotel runt in een besneeuwd Turks berggebied en een moeizame relatie heeft met de dorpsbewoners.

Julianne Moore won de prijs voor beste actrice voor haar rol in Maps to the Stars van David Cronenberg. Ze was niet aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. Timothy Spall won de prijs voor beste acteur voor zijn titelrol in Mr. Turner van Mike Leigh. “Normaliter ben ik het bruidsmeisje. Het is leuk om nu eens de bruid te zijn”, zei de acteur, die normaal altijd in bijrollen is te zien.

De Grand Prix ging zaterdag naar de Italiaanse Alice Rohrwacher en haar film The Wonders. Zij was de op een na jongste deelnemer in deze selectie en een van de twee vrouwen die dit jaar meedongen naar de Grand Prix, officieus na de Gouden Palm de meest prestigieuze prijs van het festival.

hababam.nl

Like this Article? Share it!

About The Author